Becsatlakozás magasabb szintre

A tánctanulás során gyakran megesik, hogy rövidebb-hosszabb időre meg kell szakítanod a rendszeres órárajárást. Legyen ez munkahelyváltás, költözés, betegségből való felépülés okán, vagy csak egy kis pihenés, lazulás céljából, ez teljesen természtes. Ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy a boogietanulással végleg fel kellene hagynod. Nyilván felejtettél egy kicsit, vagy csak kijöttél a gyakorlatból, de mi a myBoogienál mindenkit szeretettel várunk vissza, vagy éppen teljesen újonnan, ha korábban vidéken vagy más tánciskolában tanultál. Nézzük, mit érdemes tudni a magasabb szintre (középhaladó, haladó, klub, klub II) való becsatlakozás előtt, illetve milyen lehetőségekkel tudunk szolgálni.

Figurák, kompatibilitás

A boogie-woogie alaplépése - az úgynevezett 8-as alap - minden tánciskolában megegyezik. Az egyes tánciskolák eltérő fontosságot tulajdonítanak az alaplépés helyes elsajátításának, de lényegében ugyanazt tanítják mindenhol. A legnagyobb különbség talán a táncindításban van: nálunk az alap "tripple-tripple-lép-lép", míg máshol előfordulhat a "lép-lép-tripple-tripple" számolás is. Az új első órán erre pillanatok alatt át lehet szokni (ha eltérő volt), s ez a többi figurát nem befolyásolja.

Tapasztalataink szerint az első fél év figurái a budapesti tánciskolákban 70-80%-ban megegyeznek, az elnevezésekben is csak kisebb eltérések mutatkoznak. Nálunk az első két hónapban elsajátítható figurákat az alább videón nézheted meg: Youtube kezdő figurák

Melyik szint a nekem való?

Abban az esetben, ha hozzánk jártál korábban is, és fél évnél kevesebbet hagytál ki, akkor javasoljuk, hogy a legutóbbi szintedet kezdd újból elölről. Így van időd ismét belerázódni a táncba, de mégis akadnak majd kihívások is. Fél évnél hosszabb kihagyás esetén - amennyiben közben bulizni sem jártál - a legjobb, ha még egy szintet visszalépsz.

Amennyiben más tánciskolából érkeztél, akkor figyelj arra, hogy a szint elnevezések teljesen eltérő tánctudást takarnak, így inkább a tanult hónapok számát érdemes alapul venni az új szint meghatározásánál. Tegyük fel, hogy 1-2 hete még jártál táncolni máshova, ekkor 2-3 hónap tanulással (vagy egy kezdő intenzívvel) a hátad mögött bátran csatlakozz a középhaladó csoportunkhoz, 4-6 hónapnyi tanulás esetén pedig a haladó csoportunkat ajánlom. Fél év felett megpróbálkozhatsz a Klub szinttel. Fontos, hogy egy csoporthoz nem csak a csoport hivatalos indulásakor csatlakozhatsz, hanem bármikor, hiszen a jelenlegi tudásod amúgy sem 100%-osan egyezik a csoportéval. Minél hamarabb csatlakozol, annál jobb.

A megfelelő szint persze meglehetősen egyénfüggő, hiszen az idegennyelv-tanulásban sem a tanult évek alapján határozzák meg a szinteket. Amennyiben bizonytalan vagy, vedd fel felünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!

Csoportlégkör, táncpartner

A myBoogie-s tanfolyamokon folyamatos párcsere van. Ez a számtalan hasznos előnye mellett kifejezetten jól jön becsatlakozás esetén, hiszen már az első óra során mindenkivel megismerkedsz, és nem leszel soha kívülűlló. Ugyanezen okból nem szükséges táncpartnert sem hoznod, akár fiú, akár lány vagy szeretettel várunk egyénileg és párban is. A csoportlégkör, s egyben az órák hangulata rendszerint igencsak vidám, ügyelünk arra, hogy az óra valódi kikapcsolódás is legyen. 

Jelentkezés, megnézés, (újbóli) első óra

Miután nagyjából belőtted, hogy milyen szint lenne számodra a legmegfelelőbb a Tanfolyamok oldalon megnézheted, hogy melyik szint mikor és hol fut jelenleg. Az előbbi linken egyébként egy kis plusz leírást is találsz az egyes kurzusok célkitűzéseiről. Egy-egy csoport mindig ugyanabban az időpontban marad, csak kéthavonta változik a neve (kezdő->középhaladó->haladó), majd végül mindenki becsatlakozik a Klub-ba, ami egy gyűjtőtanfolyam, és mindig fix helyen van.

Előre nem kell jelezned ,hogy jönni fogsz, bár ha írsz egy rövid e-mailt, azt megköszönjük. Amikor lejössz az első órádra, kérlek gyere oda hozzánk (óra előtt), hogy fél percben megismerkedjünk. Szerintünk az első órára érdemes órajegyet venni, s ha az óra alapján megfelelő a szint, akkor venni csak bérletet. A bérletbe egyébként beszámítják az első órajegyet, ha kéred. Az aktuális árakat megtalálod az Árak, kedvezmények menüpontban.

Várunk szeretettel, s ha kérdésed lenne megtalálsz minket a saját szervezésű BoogieLáz bulikon.