Boogie-woogie kezdő tanfolyam Budapesten

Teljesen kezdő

Időpont

Milyen rendszerességgel, és mikor vannak az órák
Keddenként, 19:00-20:00

Első alkalom

2023-03-07

Párcsere

Folyamatos (nem kell pár)

Utolsó becsatlakozás

2023-03-21

Leírás

A teljesen kezdő boogie tanfolyamra azokat várjuk, akik még sosem tanultak boogie-woogie-t. Semmilyen táncos előképzettségre nem építünk, elég ha tudod, hogy melyik a jobb és a bal lábad. Az órákon mindig ketten tanítunk, így az ún. "vizuális típusok" is könnyen elsajátítják az alapokat. A kezdő bugi kurzuson megtanuljuk a vezetés-követés alapjait, az alaplépést és néhány egyszerű figurát, valamint megismerkedünk a zene főbb építőköveivel.

Jelentkezés linkje

Ezen a linken tudsz jelentkezni a tanfolyamra

Boogie tanfolyam figurái

A tanfolyam alatt nagyjából ezeket a figurákat fogjuk megtanulni, persze a haladás tempóját mindig az adott csoporthoz igazítjuk.

A boogie órák helyszíne

Cím

1062 Budapest, VI. kerület, Aradi utca 1.

Hasznos tudnivalók a boogie tanfolyamhoz

Jelentkezés a Leírás alatti linken!

Az első órán beszélünk egy kicsit a boogie-woogie táncról, illetve táncolunk nektek egy rövidet, hogy élőben is megtapasztalhassátok, milyen is a boogie-woogie. Ha valami miatt ki kell hagynod az első órát, itt a honlapon is megtalálsz minden fontos információt a boogie-woogie kialakulásáról, illetve megnézheted magát a táncot is.

 

Minden órát játékos bemelegítéssel kezdünk, majd gyakoroljuk a boogie alaplépést. Ne ijedj meg, ha úgy érzed, hogy semmire sem emlékszel, amit az előző órán tanultunk, mert egy rövid szabadtánc után az óra első feléig átismételjük az előző órai anyagot. Ez azoknak is hasznos, akik egy váratlan esemény miatt kihagytak egy órát, így aztán lemaradásról szó sem lehet. :)

A kezdő órára egyedül is lejöhetsz, nem kell előtte táncpartnert keresned. Az órán úgyis folyamatos párcsere van, ami jelentősen hozzájárul a sikeres tanuláshoz. Amennyiben nagy különbségek lennének a fiúk és a lányok számában, felsőbb szintű kurzusokról szoktunk résztvevőket toborozni.

A boogie-woogie kurzusokra kényelmes ruhával érdemes készülni. Váltócipő mindenképpen kell: mind a fiúknak, mind a lányoknak lapos sarkú, vékony talpú cipőt javaslunk.

A kezdő tanfolyam 8 alkalomból áll, s utána is ugyanabban az időpontban folytatódik, csak már "középhaladó" néven. Boogie zenét otthoni gyakorlásra mindenkinek szívesen adunk.