Boogie-woogie videók

Gyors boogie

A versenyek elődöntőjében és gyors döntőjében a párok igazán gyors (48-52-es zene, ld. zenék), állóképességet igénylő zenékre ropják. A könnyednek tűnő figurák kivitelezése mögött minden esetben rengeteg gyakorlás (és a megfelelő technika elsajátítása) áll.

2012-es boogie-woogie világbajnokság gyors döntő:

Aina Nygard - Jörgen Sandnes:

Lassú boogie

Ahogy a táncleírásban részletesen is olvasható, a hivatalos boogie versenyek döntőjében a párosok először lassú boogie-t táncolnak, ahol az alaplépés és a figurák is a nőiességet, a férfi-nő viszonyt (udvarlás, csábítás) adják vissza. Nemzetközi versenyek lassú köréből szemezgettünk pár videót.

Henric Stillmann - Joanna Eriksson:

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=s8CJQE6wOXw{/youtube}

Susanne B. Sandberg - Thorbjörn S. Urskog:

Boogie Jack&Jill

A Jack&Jill versenyeken az összesorsolt fiú és lány táncában különös szerep jut a vezetés-követésnek, hiszen itt nem összeszokott párosról van szó, sőt, lehet, hogy még sosem táncoltak egymással korábban. Sokszor jam jelleggel rendezik meg a jack&jill-t, ami tovább erősíti a verseny buli-érzetét. Ez annyit jelent, hogy az összesorsolt párok felsorakoznak vagy félkörben állnak, és mindenkinek van 2x4x8 vagy 4x4x8 üteme, hogy bemutassa, mit tud. A többiek ezalatt tapssal, néha bekiabálással szurkolnak nekik.

 Boogie-woogie alaplépés

A boogie-woogie 8-as alaplépése, kezdő tanfolyamosok számára:

{youtube}http://www.youtube.com/watch?v=BNV6eyHCzt0{/youtube}