A rock and roll és a boogie-woogie (tánc) tanfolyam összehasonlítása, Budapest

Ha a rocky-t (rock and roll-t) szereted, a boogie-t imádni fogod! Elvis, Cadillac, Fenyő, rá Boogie-t táncolni a menő! Részletek,  kezdő tanfolyamok alább. A táncleírások, a tánciskolák hirdetései kapcsán, valamint a bulikban táncoló embereket nézvén sokakat meglepetésként érhet, hogy az eredetileg rock and rollnak kinéző táncról kiderült, hogy tulajdonképpen boogie-woogie. Nem segítenek az eligazodásban azok a kicsit félrevezető kezdő tánctanfolyam-hirdetések, melyek egyazon tanfolyamhoz mindkét nevet társítják, pl "Rock and roll (Boogie-woogie)". Míg a rock and roll-ról Fenyő Miki, a Dolly Roll vagy a Hungária (hogy csak a főbb magyar vonatkozásokat soroljam) révén szinte mindenki hallott, a boogie-t nehezen tudjuk bármihez is kötni. Magáról a Boogie-Woogie-ról a Táncleírás menüpontban tudhatsz meg többet, ebben a cikkben inkább a két tánc összehasonlításával foglalkoznék. A cikket elsősorban kezdő táncosoknak ajánlom, hogy könnyebben eligazodjanak az sok intenzív, hétvégi kezdő rocky és boogie tánctanfolyam között.

Tánctanulás táncpartner nélkül? (táncpartner-keresők tesztje)

A tánctanulással legtöbben a középiskola végén ismerkedünk meg, amikor a szalagavatóra készülvén angol vagy bécsi keringő mellett valami egyéb osztálytáncot is meg "kell" tanulni.  Az alkalmi párok viszonylag könnyen összeállnak, hiszen ez nem jelent semmilyen elköteleződést, gyakorlatilag "kötelező" feladat. Középiskola után ez már jóval nehezebb feladatnak tűnik, de nézzük milyen lehetőségeink vannak.

BoogieLáz fejlesztés (eredmények)

 Köszönjük, hogy válaszaiddal hozzájárultál a BoogieLáz fejlődéséhez! A Fejlesztési felmérést 62-en töltöttétek ki: a kitöltők közel fele "régi motoros".

Megoszlas

Boogie woogie tánc leírása helyesen (helytelen: boggie woggie, boogi woogi, bogie wogie)

A boogie-woogie (tánc) helyesírását magyarul, első hallásra nehéz eltalálni. A lelkes jövőbeli táncosok a következő kifejezésekre keresnek rá:     boogie.woogie, bogie wogie, boggie woggie, boogiewoogie, boogie woogie, boogie wokie (ez a személyes kedvencem), boogie boogie, woogie boogie, boogy woogie, boogi woogie, boogi woogi, bogie bogie, bugi bugi.

A swing (lindy-hop) és a boogie-woogie tánc / tanfolyam összehasonlítása

Ha a swinget (valójában lindy-hop -ot) szereted, a boogie-t imádni fogod! A zenék nagy része közös, a különbségek elsősorban a figurák stílusában illetve a testtartásban érhetők tetten. Már az elején tisztázandó egy elterjedt, de helytelen szóhasználat. A swing ugyanis az egész műfajcsoportot jelöli, amibe a lindy-hop-on kívül (ez a helyes megnevezés) például a boogie-woogie, a charleston, a shag vagy éppen a balboa is beletartozik. Magáról a boogie-woogie-ról a Táncleírás menüpontban tudhatsz meg többet, ebben a cikkben inkább a két tánc összehasonlításával foglalkoznék. A cikket elsősorban kezdő táncosoknak ajánlom, hogy tudják, a swing kifejezés mögött egyéb táncok is megbújnak, illetve segítséget kapjanak a tanfolyam választásban.