Boogie-woogie (bugi vugi) tanfolyamok, oktatás

Színvonalas, humoros boogie-woogie (kezdő, haladó) tanfolyamok, táncoktatás Budapesten az Oktogonnál. Most egy bérlettel az összes alacsonyabb szintre is jöhetsz! A hatékony tanulás és oktatás érdekében az alábbi szinteket különböztetjük meg (a linkként jelölt tanfolyamok futnak jelenleg illetve indulnak rövidesen):

  • Teljesen kezdő - Még sosem táncoltál Boogie-t
  • Teljesen kezdő intenzív hétvége - Két nap alatt a teljesen kezdő szint anyaga
  • Középhaladó - Valamikor, valahol már elvégeztél egy Boogie kurzust
  • Középhaladó intenzív - Egy kezdőt már elvégeztél, de most szeretnéd felturbózni magad
  • Haladó - Legalább két tanfolyamon túl vagy (16-20 óra)
  • Haladó intenzív hétvége - Négy-hat hónapja boogiezol, és többször voltár már buliban. Szeretnél az átlagosnál gyorsabban fejlődni.
  • Egyéni tempóban haladó tanfolyam (teljesen kezdőt vagy középhaladót végeztél, de nem vagy még klub szinten. Csak pároknak)
  • Klub - Legalább egy éve boogiezol, az alapfigurákat magabiztosan táncolod. Jöhet egy kis technika és a nehezebb figurák
  • Klub II - Emelt szintű kurzus, 4-5 év gyakorlattal ("felvételi" szükséges)

 

Rendszerint minden tanfolyami szint két hónapig tart, utána a következő szinten folytathatod a boogie-t, ugyanazon időpontban. A boogie-woogie-t szokták a régi idők rock and roll-jának is nevezni. Hogy ez mit is jelent megtudhatod ebből a cikkből.

Jelentkezés

Amennyiben kedvet kaptál, jelentkezz a kinézett tanfolyam kezdése előtt 15 perccel helyszínen, vagy jelentkezz elő a Táncválasztó oldalán az alábbi linken, és biztosítsd be a helyed: Előjelentkezés. A tanfolyamok díját az Árak, kedvezmények menüpontban találod.

Teljesen kezdő tanfolyam

A kezdő boogie-woogie tanfolyamon megtanuljuk a vezetés-követés alapjait, az alaplépést és néhány egyszerű figurát, valamint megismerkedünk a zene főbb építőköveivel. Útmutató kezdőknek.

Itt tudsz előjelentkezni!

 2022 szeptemberében két önálló kezdő tanfolyamot is indítunk, így két időpont közül is válaszhatsz. Valamint, ha az egyikre veszel bérletet, a másikra is eljöhetsz gyakorolni.

Időpont Kedd 19:00-20:00
Helyszín 1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)
Első alkalom 2022. szeptember 20. 19:00

Erre a tanfolyamra a 3. alkalommal (október 4-én) még be lehet csatlakozni.

Időpont Csütörtök 18:00-19:00
Helyszín 1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)
Első alkalom 2022. szeptember 15. 18:00

Erre a tanfolyamra a 3. alkalommal (szeptember 29-én) még be lehet csatlakozni.

 

Teljesen kezdő intenzív hétvége

Az intenzív hétvégén két nap alatt végigvesszük az egész boogie-woogie kezdő tanfolyam anyagát. Ugyanolyan gyorsan haladunk, mint egy rendes kezdő tanfolyamon, viszont az ismétléseket meg tudjuk spórolni. Két nap alatt látványos fejlődést lehet elérni. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik két hónap helyett két nap alatt szeretnék elsajátítani a boogie alapjait, s utána szeretnének becsatlakozni a középhaladó csoportba. Az alábbi oldalon leírunk pást szót, ami minden új , kezdő tanítványunknak hasznos lehet: Útmutató kezdőknek.

Időpont

 2022.xx.xx-xx. (szo-vas)
szombaton : 09:30-12:30
vasárnap: 09:30-12:30

Helyszín 1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)

 Előjelentkezésre szükség van, melyet IDE kattintva tehetsz meg. Az intenzív hétvége díját az Árak, kedvezmények menüpontban találod.

Közephaladó tanfolyam

A középhaladó boogie-woogie tanfolyamon szélesítjük az ismert figurák körét, s már közepes tempójú zenékre is magabiztosan táncolunk. A vezetésben egyre nagyobb szerephez jut a zenével való összhang.

Időpont jelenleg nem fut
Helyszín Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)
Első alkalom -

 Középhaladó intenzív hétvége

Szeretsz gyorsan haladni, intenzíven fejlődni? Akkor ez az intenzív hétvége neked való! Az alapfigurák után veszünk egy-két bonyolultabb elemet, valamit a zene tempóját is feltekerjük a buli-szintre. Ezen kívül elmélyülünk a zenére táncolás misztikus tudományában, tanulunk egy-két alaplépés-variációt és finomhangoljuk a fiúk vezetését valamint a lányok követését.

Időpont

2022.xx.xx-xx (szo-vas)

Szombaton: 14:00-17:00
Vasárnap: 14:00-17:00

Helyszín

1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)

 

Haladó tanfolyam

A haladó boogie-woogie órákon elővesszük azon figurákat, melyek már igényelnek egy kis extra technikai tudást, melyekhez már az alaplépést is variáljuk. Nagyobb hangsúly van a zeneinterpretáción, így tanfolyam szerves részei a stop-figurák. Az egyre gyorsuló zenékre táncolt figurákkal már bármilyen táncos bulin jól érezhetitek magatokat, a tempó nem lehet akadály. :)

Időpont Egyelőre szünetel. Egyéni tempóban haladó óra van helyette
Helyszín 1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)
Első alkalom

 

Egyéni tempóban haladó tanfolyam

Az egyéni tempóban haladó órában ötvözzük a magánóra és a csoportos óra előnyeit. Az oktatás kis csoportban történik (max. 6 pár) és egy közös bemelegítéssel indul. Ezután minden párhoz egyénileg odamegyünk, és megtanítjuk neki a soronkövetkező figurákat, illetve kijavítjuk a korábbi figurák esetleges hibáit. Ez lehetővé teszi, hogy minden pár a saját tempójában haladjon (akár gyorsabban, akár lassabban, mint az átlag), az ár viszont töredéke a magánórának. Minimális követelmény a kezdő tanfolyam anyagának stabil ismerete, de általában középhaladó szin után kerülnek ide a párok. Az egyéni tempó miatt erre a tanfolyamra csak párok jelentkezését tudjuk elfogadni. Ez a tanfolyam nem szűnik meg, így addig marad itt egy páros, amíg szeretne, vagy amíg eleget fejlődött a klub szinthez.
Az órán magasabb szinten lévő párosokat is szívesen látunk, ha szeretnének megtanulni egy konkrét figurát, vagy tökéletesíteni a technikát.

Időpont Kedd 18:00-19:00
Helyszín 1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)
Első alkalom

2022. szeptember 13. 18:00 (párok becsatlakozása folyamatos)

Haladó intenzív tanfolyam

A haladó intenzív boogie tanfolyam célja, hogy segítse a haladóra járó párok gyors felzárkózását a klub szintre. Ennek megfelelően ez páros óra, tehát csak párok jelentkezését tudjuk elfogadni.
A nehezebb haladós figurákból fogunk válogatni, de mivel a figurák nem épülnek egymásra bárkit szívesen látunk, aki biztos tudással rendelkezik a kezdő és középhaladó szint anyagából (4-5 hónap boogie tanulás).
Szintén hasznos az ismétlésre vágyó klub szintű pároknak, hiszen ezek a figurák már ritkán kerülnek elő klub órán.

Időpont

2022.xx.xx-xx (szo-vas)

Szombaton: 14:00-17:00
Vasárnap: 14:00-17:00

Helyszín 1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)

 Előjelentkezésre szükség van, melyet az címen tehetsz meg. Az intenzív hétvége díját az Árak, kedvezmények menüpontban találod.

Klub tanfolyam

A klub szinten már nincsenek elkülönülő boogie-woogie tanfolyamok, minden órán ismétlünk és tanulunk valami újat is. A lényeg - az új, bonyoltultabb figurák elsajátításán túl - a vezetés-követés tökéletesítése, az ellensúlyok helyes alkalmazása és a zeneiség (a zeneinterpretáció) fejlesztésén van.

Időpont Csütörtök 19:00-20:00
Helyszín 1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)
Első alkalom

2022. szeptember 15. 19:00
(megfelelő tánctudással bármikor be lehet csatlakozni)

Klub II tanfolyam

A klub II szinten már semmilyen könnyítés nincs. A leglassabbtól a leggyorsabb zenékig táncolunk. Itt már bonyolult figurák esetén sem okoz gondot a vezetés illetve a követés, és a zeneintepretáció is automatikusan, "belülről" jön. A cél minden alkalommal, hogy jól érezzük magunkat és políruzzunk egy kicsit a már megismert elemeket belecsempészve egy-egy ismeretlen variációt. A részvételhez 4-5 év boogies múlt mindenképpen ajánlott, bár a lelkesedés kiválthat 1-2 évet. Erre a szintre nem lehet "simán" feliratkozni, az órák látogatása tanári engedélyhez kötött (a megfelelő szint fenntartása érdekében).

Időpont Csütörtök 20:00-21:30
Helyszín 1062 Budapest, Aradi utca 1. (Oktogonnál)
Első alkalom 2022. szeptember  15. 20:00